Business Hi-Tech

PayU România: Piaţa locală de e-commerce îşi va menţine ritmul de creştere şi se va apropia de 9,76 mld. euro în 2023

PayU România: Piaţa locală de e-commerce îşi va...

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.11.2023, 12:00 91

Piaţa locală de comerţ online îşi menţine ritmul de creştere, fiind susţinută puternic de finalul de an, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii PayU GPO România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online de pe plan local. 

„Piaţa de e-commerce din România îşi va menţine ritmul de creştere înregistrat în 2022 şi se va apropia de 9,76 miliarde de euro în 2023, 65% reprezentând livrări de bunuri (produse) şi 35% servicii furnizate prin intermediul online-ului“, a spus Elena Gheorghe, country manager, PayU GPO România. În ceea ce priveşte modalităţile de plată folosite pe piaţa locală, PayU GPO România a înregistrat o creştere de 18% a numărului de tranzacţii în primele nouă luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Compania a înregistrat şi o creştere cu 25% a volumelor procesate în primele nouă luni din 2023. De asemenea, volumul plăţilor realizate printr-un singur click are un ritm alert de adopţie în rândul consumatorilor din online ajungând la o pondere de 46% din totalul tranzacţiilor efectuate în platforma PayU în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 13% faţă de anul trecut, potrivit reprezentanţilor PayU. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO