Business Hi-Tech

PCfun.ro a facut 2 mil. $ din vanzari online

PCfun.ro a facut 2 mil. $ din vanzari online

Traian Cristea, director executiv al PCfun.ro: "Estimarile noastre pentru 2007 se ridica la o cifra de afaceri de 7,5 milioane de dolari, o crestere de aproape 4 ori fata de 2006."

15.08.2007, 19:50 56

Magazinul online PCfun.ro a inregistrat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 2 milioane de dolari din vanzarea de produse electronice, IT si de comunicatii. Dintre acestea, cea mai mare pondere au avut-o solutiile display - monitoare si televizoare LCD, cu 20% din venituri. Vanzarile de notebook-uri si de camere foto si video au reprezentat 15% si, respectiv, 12% din veniturile din primul semestru ale magazinului.
PCfun.ro si-a propus pentru acest an afaceri de 7,5 milioane de dolari (5,6 mil. euro), in crestere de aproape patru ori fata de anul trecut, cand compania a consemnat venituri de 2 mil. dolari (1,5 mil. euro).
"Estimarile noastre pentru 2007 se ridica la o cifra de afaceri de 7,5 milioane de dolari, o crestere de aproape 4 ori fata de 2006. Vedem acest obiectiv perfect posibil dupa rezultatele din prima parte a acestui an, dupa evolutia pietei si dupa evolutia noastra in segmentul pe care il acoperim", a declarat pentru ZF Traian Cristea, director executiv al PCfun.ro.
Potrivit lui, magazinul vizeaza anul acesta o cota de piata de 6% din piata de retail online pe segmentele accesate de PCfun.ro.
Pentru anul viitor, magazinul asteapta venituri de peste 20 mil. dolari (14,6 mil. euro), de circa 300%, fata de 2007, in special ca urmare a extinderii portofoliului de produse si a evolutiei favorabile a pietei.
Marius Ghenea, presedintele si proprietarul Fit Distribution, compania de distributie IT care detine magazinul online Pcfun.ro, estima anterior ca piata locala de retail online se va dubla in acest an la circa 100 mil. euro.
Cel mai mare retailer online de pe piata locala, emag.ro, a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 35 mil. euro, reprezentantii companiei estimand pentru anul in curs ca vanzarile de produse IT si electronice comandate pe site vor atinge 75-80 mil. euro.
Traian Cristea este de parere ca avansul pietei nu are loc doar pe segmentul de IT, electronice si GSM, ci pe intregul retail online.
Cu toate acestea, el admite ca "retailul online nu a ajuns inca la un nivel care sa permita o piata de tranzactii atat de mare", dar vor exista cu siguranta unele consolidari sau preluari de companii din segmente de piata complementare.
Fit Distribution isi anunta la sfarsitul anului trecut planurile de dublare a veniturilor ca urmare a fuziunii cu un alt distribuitor, proces aflat, la momentul respectiv, in faza finala.
"Demersul a ramas in faza de proiect, pentru ca am preferat sa alocam resurse catre dezvoltarea platformei Pcfun.ro, dar nu excludem pentru urmatoarea perioada posibile tranzactii de acest gen", afirma Traian Cristea.
Compania detine mai multe scenarii de extindere, care includ si posibila preluare a unor jucatori din piata locala, acestea fiind, potrivit reprezentantilor sai, planuri pe termen lung si mai putin aplicabile in acest an. Fit Distribution a inregistrat in primul semestru al acestui an venituri in crestere cu 100% fata de perioada similara din 2006, compania avand bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de peste 17 milioane de dolari (12,5 mil. euro). Distribuitorul IT a raportat pentru 2006 venituri de 10 mil. dolari (7,5 mil. euro). Oficialii companiei au precizat, anterior, ca veniturile Fit Distribution vor creste in 2008 cu 40% fata de acest an, la 25 mil. dolari (18,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO