Business Hi-Tech

Pentru prima oara in istorie, notebook-urile s-au vandut mai bine ca desktopurile

30.12.2008, 00:00 41

Livrarile de computere portabile au depasit in al treilea trimestru din acest an, pentru prima oara in istorie, vanzarile de computere desktop, conform unui studiu realizat de companie de cercetare iSupply, citat de presa internationala.

Cifrele preliminare pentru al treilea trimestru din 2008 arata ca livrarile de notebook-uri au urcat cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut la 38,6 milioane, conform datelor iSupply. In acelasi timp livrarile de calculatoare desktop au scazut cu aproape 1,3 procente, la 38,5 milioane.

Aceste cifre scot in evidenta o tendinta mai vasta de migrare catre solutiile de calcul mobil pe masura ce tot mai multe functii precum e-mailul si navigarea pe web sunt disponibile pe telefoanele mobile iar popularitatea ieftinelor sisteme netbook este in crestere.

Compania de cercetare IDC a estimat in aceasta luna ca vanzarile de laptop-uri vor merge in continuare bine in ciuda recesiuniii economice. Astfel, IDC estimeaza ca vanzarile de notebook-uri vor creste anul viitor cu 15,2% in timp ce livrarile de computere desktop vor inregistra o scadere de 6,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO