Business Hi-Tech

Piaţa de brăţări şi ceasuri inteligente creşte cu 40% în 2015

Piaţa de brăţări şi ceasuri inteligente creşte cu...

Autor: Ioana Nita

13.08.2015, 00:07 829
Vânzările de accesorii IT purtabile (wearables) – dispozitive precum brăţări şi ceasuri inteligente care monitorizează activitatea fizică a utilizatorului, vor înregistra anul acesta o creştere de circa 40% pe plan local, piaţa fiind estimată la nivelul zecilor de mii de unităţi.

„Conform estimărilor noastre, piaţa se va menţine în acest an la nivelul zecilor de mii de unităţi vândute şi va înregistra o creştere de 40% comparativ cu anul trecut“, a spus Cristian Cojocaru, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung Ro­mânia, subsidiara locală a companiei sud-coreene cu acelaşi nume.

El a adăugat că în următorii cinci ani ritmul de creştere se va reduce la circa 15% anual. În prezent, piaţa locală de accesorii IT purtabile este estimată la sub 50.000 de unităţi.

Samsung a creat practic această piaţă în urmă cu doi ani când a lansat primul model de smartwatch. Ulterior, pe piaţă au apărut diferite tipuri şi modele de accesorii purtabile – brăţări inteligente pentru monitorizarea activităţilor sportive şi ceasuri inteligente care au în plus funcţionalităţi similare smartphone-urilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO