Business Hi-Tech

Plecarea lui Jobs de la şefia Apple, "sfârşitul unei epoci extraordinare". "Acesta nu este un necrolog"

Plecarea lui Jobs de la şefia Apple, "sfârşitul unei epoci extraordinare"

Foto: AllThingsD

Autor: Adrian Voicu

25.08.2011, 13:31 956

"Demisia lui Steve Jobs de pe poziţia de CEO al Apple reprezintă sfrâşitul unei epoci extraordinare, nu doar pentru Apple, ci pentru industria tehnologiei la nivel global", este de părere Walt Mossberg, editor şef pe segmentul IT&C al Wall Street Journal.

Jobs este o figură de business istorică al cărei impact a fost resimţit puternic dincolo de limitele companiei din Cupertino, California şi care a fost copiat la scară largă în alte companii, consideră Mossberg pe blogul său.

"Ca să fim clari, Jobs, deşi foarte bolnav, este încă în viaţă", vrea să ne asigure editorul, menţionând că Jobs intenţionează să rămână la fel de implicat în dezvoltarea de tehnologii şi strategia companiei, de data aceasta în calitate de preşedinte al consiliului de conducere.

"Acesta nu este un necrolog. Dar sănătatea lui (Steve Jobs - n.r.) are suişuri şi coborâşuri şi chiar un preşedinte executiv nu este la fel ca un CEO".

Mossberg observă cu această ocazie faptul că succesul Steve Jobs se datorează în principal curajului acestuia de a-şi asuma riscuri şi de a nu fi mulţumit cu micile invenţii. De asemenea, toate produsele sale trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, Steve Jobs având curajul să renunţe la tehnologii învechite, precum floppy drive-ul.

Vedeţi cel mai recent video în care Walt Mossberg vorbeşte despre cariera lui Jobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO