Business Hi-Tech

Prima oferta de e-mail mobil pentru companii de la Cosmote. Pe piata va intra si Zapp

Prima oferta de e-mail mobil pentru companii de la Cosmote. Pe piata va intra si Zapp

Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote Romania: Ne-am putea dubla portofoliul de clienti business si in 2009

18.12.2008, 18:16 49

Pana in prezent, piata de solutii de e-mail mobil era dominata de Orange si Vodafone, cei mai mari jucatori de telefonie mobila din Romania. Orange si Vodafone sunt si singurele companii de pe piata locala care le ofera clientilor companii sau persoane fizice solutii de acces la mail mobil bazate pe terminalele Blackberry ale companiei canadiene Research in Motion.

Solutia lansata pentru clientii business de Cosmote, denumita "My e-mail", le permite angajatilor unei companii care detin un server de mail propriu sa-si acceseze de pe mobil contul de e-mail de serviciu. "Cu ajutorul acestui serviciu, utilizatorii pot sa primeasca si sa raspunda la e-mailuri, sa acceseze functii ale programului Outlook, cum ar fi calendarul, lista de contacte si adresele de email ale colegilor, sau sa programeze intalniri", precizeaza reprezentantii Cosmote.
Pentru a utiliza "My e-mail", companiile trebuie sa instaleze pe serverul de mail si pe telefoanele mobile ale angajatilor o aplicatie care a fost dezvoltata special pentru Cosmote. Serviciul este disponibil cu telefoane mobile care au sistem de operare Windows sau Symbian - asa cum sunt Nokia E71, Nokia E66, Samsung HTC Diamond, Samsung I780, Samsung Omnia, HTC Titan II si HTC S740.
Oficialii Cosmote vad in aceasta posibilitate de a instala serviciul pe o gama mai larga de terminale o oportunitate de a creste pe piata. "In contextul in care toate companiile se uita la reducerea costurilor, posibilitatea de a le oferi angajatilor serviciul de e-mail mobil pe telefoane care sunt deja existente in companie este un avantaj", a declarat pentru ZF Gabriel Ionita, manager dezvoltare produse si servicii in cadrul departamentului de marketing si comunicare al Cosmote. El a explicat ca odata instalate aplicatiile, angajatii au acces de pe mobil la baza de date cu adresele e-mail, telefonul si functiile colegilor - astfel ca ei pot contacta rapid alte persoane din firma.
Serviciul de e-mail mobil este disponibil in trei pachete, construite pe baza nevoilor de comunicare atat al firmelor mici si mijlocii, cat si ale marilor clienti corporativi. Pachetele standard includ intre 5 si 20 MB de transfer de date la cele mai accesibile preturi de pe piata, incepand de la 5 euro/luna pentru cel mai mic pachet. Traficul aditional este taxat cu tarife intre 0,30 euro si 0,80 euro/ MB.
"Segmentul de business a reprezentat una dintre prioritatile noastre in 2008, si va continua sa fie si in 2007. Aproape ca ne-am dublat portofoliul de clienti business in acest an, iar pentru anul viitor ne-am stabilit acelasi obiectiv de crestere", a declarat Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote Romania. Orange si Vodafone sunt cei mai mari jucatori de pe piata de servicii de voce si date pentru companii.
Si compania Telemobil, operatorul retelei Zapp, lucreaza la o oferta de mail mobil, care se bazeaza pe un terminal asemanator celor Blackberry. Deocamdata terminalul, care ofera acces la mail, dar si la servicii online precum Youtube, este in teste si este utilizat de cateva persoane din managementul operatorului, printre care Chris Bataillard, directorul general. El a declarat anterior ca Zapp lucreaza la o solutie de e-mail mobil, precizand ca operatorul nu va lansa o oferta bazata pe terminalele Blackberry din cauza costurilor cerute de compania canadiana pentru licenta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO