Business Hi-Tech

Prima zi a ZF Digital '12: investiţiile vor continua în telecom, în ciuda crizei europene; preţurile rămân jos

ZF Digital: Concluziile primei zile în care au vorbit 21 de manageri şi antreprenori din IT&C-ul românesc. Plus invitatul special Tim Stevens, redactor şef la revista la Engadget
16.10.2012, 21:13 1120

Cei mai puternici executivi din IT&C-ul românesc au căzut ieri de acord la conferinţa ZF Digital '12 că piaţa locală este una dintre cele mai competitive la nivel global şi că în ciuda condiţiilor economice nefavorabile investiţiile vor continua fără ca operatorii să crească preţurile serviciilor.

Prima zi a ZF Digital '12 a avut loc ieri în Bucureşti, la Hotel Marriott, iar astăzi va avea loc partea a doua, cu alţi 23 de executivi şi antreprenori din zona IT&C ca vorbitori. Conferinţa este organizată în parteneriat cu Vodafone, Intel, UPC, Lenovo, Schoenherr şi Noerr.

"Eu sunt optimist în mod precaut. Situaţia e clară. Ce vedem în ultimii ani e o stabilizare, dar sunt şi două tendinţe în comportamentul clienţilor: traficul de date şi smartphone-urile, deci viitorul are şi aspecte pozitive, în ciuda dificultăţilor pieţei", a spus Iñaki Beroetta, CEO Vodafone România.

Stefanos Theocharopoulos, directorul executiv al CEO Cosmote & Romtelecom, a comentat: "Trăim în cea mai competitivă şi mai ieftină piaţă din lume. Veniturile noastre vin în principal de pe voce. Privind spre viitor pot să spun că vocea va fi mereu aici, e baza comunicării, dar după felul în care s-a dezvoltat piaţa nu cred că vor fi creşteri semnificative de preţuri, pentru că oamenii s-au obişnuit cu serviciul şi ar reacţiona negativ la o creştere".

Implementarea tehnologiei 4G începând de anul viitor va punele bazele unei noi modalităţi de a comunica şi relaţiona: "Sosirea 4G va aduce cele mai rapide servicii, vom fi din ce în ce mai obişnuiţi cu dispozitivele mobile. Televizorul va fi din ce în ce mai important, dar privit pe telefonul mobil, pe tablete. Vor fi ecrane peste tot în viitor", a afirmat în cadrul evenimentului Jean-François Fallacher, CEO al Orange România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO