Business Hi-Tech

Profitul Nintendo, pe plus datorita consolei DS

27.10.2006, 19:29 16

Nintendo, cel mai mare producator de console de jocuri video portabile, a raportat pentru trimestrul fiscal doi profituri in crestere cu 72%, ca urmare a vanzarilor de console video portabile DS, scrie Bloomberg.
Profitul companiei a crescut la 38,8 mld. yeni (260 mil. euro) in trimestrul incheiat la 30 septembrie, atingand estimarile companiei asupra rezultatelor sale financiare
Totodata, Nintendo a crescut estimarile pentru anul acesta privind livrarile de jocuri si console portabile DS, a caror popularitate a ajutat compania sa concureze cu PlayStation Portable (PSP), consola produsa de Sony.
Compania a raportat vanzari in crestere cu 59%, la 167,9 mld. yeni (1,12 mld. euro), in trimestrul anterior. In acelasi timp, profitul operational (vanzarile minus costurile de productie si cheltuielile administrative) s-a dublat la aproximativ 38,3 mld. yeni (255 mil. euro), fata de 15,9 mld. yeni (106 mil. euro) anuntate in urma cu un an.
Nintendo si-a majorat la 3 octombrie estimarile asupra profitului net pentru anul fiscal care se va incheia in martie 2007, la aproximativ 100 mld. yeni (667 mil. euro), in crestere fata de valoarea estimata in luna iulie, de 83 mld. yeni (554 mil. euro). Oficialii companiei au declarat ca estimarile profitului au fost calculate la o rata de transfer de 115 yeni per dolar si 143 yeni pentru un euro, scrie Bloomberg.
Nintendo se asteapta sa livreze in anul fiscal care se va incheia in luna martie a anului urmator aproximativ 20 de milioane de console de jocuri video DS, dupa ce initial a estimat ca vor fi vandute aproximativ 17 milioane de unitati. Livrarile de aplicatii si jocuri pentru Nintendo DS sunt estimate sa atinga 82 de milioane, dupa ce compania a afirmat in luna iulie ca intentioneaza sa vanda aproximativ 75 de milioane de titluri. Totodata, reprezentantii companiei nipone au estimat ca saptamanal sunt livrate 100.000 de console DS si ca acestea inca se mai vand in magazinele de specialitate din Tokio.
Sony, cel mai mare producator de console de jocuri video pentru acasa, a anuntat saptamana trecut ca vanzarile consolelor PlayStation Portable se asteapta sa scada cu 25% fata de estimarile initiale, la 9 milioane de unitati, ca urmare a vanzarilor sub asteptarile companiei. De asemenea, Nintendo intentioneaza sa castige procente din cota pe care Sony o detine pe piata consolelor pentru acasa, prin lansarea de luna viitoare a Wii.
Lansarea Wii, care va avea in opinia analistilor priza la publicul neexperimentat in "ale jocurilor" multumita sistemului de control si pretului avantajos, este stabilita sa aiba loc in Satele Unite pe 17 noiembrie si in Japonia pe 2 decembrie. Nintendo estimeaza ca va vinde pana in martie 2007 aproximativ 6 milioane de console Wii si 17 milioane de titluri de aplicatii si jocuri compatibile cu noua consola.
Consolele Wii vor fi disponibile in Statele Unite la un pret de 250 $ (200 euro), in timp ce pretul de pornire al Microsoft Xbox 360 este de 300 $ (238 euro) si de aproximativ 500 $ (400 euro) pentru Sony PlayStation 3. Sony a declarat ca va lansa PS3 in Statele Unite pe 17 noiembrie, in timp Microsoft a inceput anul trecut comercializarea consolelor Xbox 360.


Nintendo ia fata concurentei pe piata de console portabile
Nintendo a raportat vanzari in crestere cu 59% la consolele portabile DS si dublarea profitului operational la 255 mil. euro in ultimul trimestru fiscal
Pana la sfarsitul lunii martie Nintedo estimeaza vanzarea a 20 de milioane de console portabile DS si aproximativ 75 de milioane de jocuri compatibile
Nintendo se asteapta ca numarul consolelor Wii sa atinga 6 milioane de unitati pana la sfarsitul aceleiasi perioade
De cealalta parte, Sony estimeaza ca vor fi vandute pana la sfarsitul anului 9 milioane de console PlayStation Portable

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO