Business Hi-Tech

Proiect in IT de atragere a IMM-urilor

16.02.2007, 21:09 29

Compania de IT CG&GC a lansat impreuna cu alti parteneri un proiect prin intermediul caruia oficialii companiei vor sa vanda solutii IT in valoare de 2,5 milioane de euro catre IMM-uri in urmatoarele 12 luni.
Proiectul se refera atat la echipamente, la furnizarea serviciilor de implementare, configurare si mentenanta aferente cat si la consultanta si finantare.
Alaturi de CG&GC, in proiect s-au implicat companiile Microsoft, Lexmark, Fujitsu Siemens Computers si BRD-Groupe Societe Generale.
Microsoft, Lexmark si Fujitsu Siemens Computers vor pune la dispozitie echipamentele si solutiile software, CG&GC va furniza servicii de consultanta, integrare, configurare si mentenanta, iar BRD va asigura solutia de finantare. Mai exact, proiectul consta in doua solutii integrate alcatuite din echipamente si solutii software dedicate segmentului IMM.
Ambele pachete pot fi achizitionate printr-un sistem de finantare preferential, volumul maxim al creditului fiind de 300.000 de lei (88.400 de euro). Dobanzile practicate sunt fixe si variaza in functie de pachetul ales.
"Prin acest proiect ne adresam companiilor ce detin intre 5 si 100 de calculatoare si care nu au un departament de IT intern", a declarat Cornel Giurgea, presedintele CG&GC.
Prin serviciul de consultanta, echipa CG&GC va evalua sistemul informatic existent si va defini nevoile clientului. In plus va putea evalua nevoile de extindere pe o perioada de pana la 3 ani. De asemenea, compania asigura garantie 3 ani si servicii de service si mentenanta la nivel national. Oficialii CG&GC au declarat ca timpul de interventie este de 24 de ore.
"Noi estimam ca 70% din IMM-urile care vor apela la proiectul nostru vor alege pachetul standard, de 5.000 de euro", a explicat Giurgea. El a adaugat ca infrastructura IT&C a unei companii trebuie construita unitar, integrat si trebuie sa sustina cresterea competitivitatii firmei in noul context al economiei unei tari membre a Uniunii Europene.
"Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, mediul in care isi va desfasura activitatea o firma va fi mult mai complex, dar si mai dificil", a spus Giurgea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO