Business Hi-Tech

RCS&RDS a depus oferte pentru 2 licente de telefonie mobila in Ungaria

07.01.2009, 19:24 34

 

RCS&RDS, unul din cei mai mari operatori telecom din Romania cu operatiuni si in alte cinci tari din regiune, a depus oferte pentru cele doua licente de telefonie mobila scoase la vanzare de Ungaria, a anuntat arbitrul telecom din tara vecina. Compania care a depus ofertele este Digi Kft., prin care RCS&RDS opereaza in Ungaria.
Budapesta a scos la vanzare mai multe licente telecom, printre care si doua de telefonie mobila, dintre care una in frecventa de 450 MHz si una in frecventa de 900/1800/2100 MHz.
Licenta in 450 MHz este similara celei detinute in Romania de Zapp si se preteaza mai ales pentru furnizarea de servicii de telefonie si internet mobil, pentru ca presupune costuri mici de realizare a infrastructurii. Cealalta licenta permite furnizarea de servicii 3G si de telefonie mobila.
In cazul licentei in 900/1800/ 2100 MHz, RCS&RDS concureaza cu Dream Com, Invitel si Mobinet. Invitel face parte din Hungarian Telephone and Cable Corp, companie care detine in Romania furnizorul de servicii telecom Euroweb.
In cazul licentei in 450 MHz RCS&RDS concureaza cu compania Mobil Wireless Broadband Hungary Zrt.
Autoritatea de reglementare in comunicatii din Ungaria a calificat drept un succes numarul de oferte primite, mentionand ca acestea au cu mult peste asteptari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO