RCS&RDS a luat un nou împrumut de la Unicredit Ţiriac Bank. Valoarea datoriilor totale este aproape dublă faţă de cifra de afaceri

21 dec 2012 Autor: Adrian Seceleanu

Compania RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii TV, care avea la finele anului trecut - potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, datorii totale de peste 860 de milioane de euro, a contractat în această lună un nou împrumut de la Unicredit Ţiriac Bank, potrivit unui document publicat în cadrul Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare.

Potrivit documentului compania de cablu a pus ipotecă mobiliară asupra mai multor conturi bancare pentru un împrumut în valoare de 200.000 de euro, contractul fiind semnat la data de 14 decembrie.

"Aceste conturi sunt sub controlul Unicredit Ţiriac Bank SA. Prin această garanţie ipotecară mobiliară se garantează creditul în sumă de 200.000 de euro, acordat de Unicredit Ţiriac Bank SA către s.c. RCS & RDS s.a., la care se adaugă dobânzi, comisioane, taxele şi penalităţile aferente, precum şi orice alte cheltuieli legate de inclusiv, dar fără a se limita la recuperarea sau conservarea bunului, precum şi cheltuielile pentru recuperarea tuturor sumelor datorate băncii, cheltuieli de judecată sau executare silită, conform contractului de credit nr. grim/1043926/2012 din data de 14.12.2012 şi contractului de ipotecă mobiliară asupra soldurilor conturilor încheiat la data de 14.12.2012, între Unicredit Ţiriac Bank SA şi s.c. RCS & RDS s.a", conform sursei citate.

RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, a avut anul trecut afaceri de 479 mil. euro. Compania are peste trei milioane de abonamente pentru serviciile de televiziune prin cablu şi satelit, peste un milion de clienţi pentru serviciile de internet fix şi alţi peste un milion de utilizatori de telefonie fixă.

Cei mai mari rivali ai RCS&RDS sunt Romtelecom şi UPC.

 
Cuvinte cheie:
RCS&RDS
, credit
, împrumut
, Unicredit Ţiriac Bank
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
gheorghe tomoiaga - 22 decembrie 2012, 10:07

stirea e despre datoriile totale ale rcs&rds sau despre imprumutul de 200.000 Eur contractat recent? Titlul induce in eroare, totusi.. refuz sa cred ca zf publica o stire despre o companie care a fost crreditata recent cu 200 mii Eur, aceeasi companie care a contractat in trecut un credit sindicalizat…

florin - 21 decembrie 2012, 15:57

angajatii zf chiar nu stiu sa faca diferenta intre datorii totale (furnizori, stat, banci etc) si obligatiile fata de banci.....dumnezeule.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide