Business Hi-Tech

RCS&RDS investeste in retea

26.05.2009, 18:48 35

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom, a semnat un contract in valoare de "cateva milioane de euro" cu grupul taiwanez D-Link, prin intermediul caruia va achizitiona echipamente de retea pentru toate cele sase tari in care compania este prezenta.

"Livrarile de echipamente de retea, este vorba de mii de switch-uri, sunt livrate in Ungaria, Romania si celelalte tari din regiune unde RCS&RDS are puncte de prezenta. Este vorba de echipamente destinate infrastructurii RCS&RDS, nu de produse care sunt instalate la utilizatori", a declarat pentru ZF Bogdan Mihalcea, country manager al D-Link Romania. "Este vorba atat de investitii in dezvoltarea retelei RCS&RDS, cat si de actualizari ale retelelor achizitionate de operator".
Mihalcea a mentionat ca RCS& RDS isi asgura momentan cu resurse proprii service-ul si instalarea echipamentelor. "Este posibil sa semnam si un contract de mentenanta."
Contractul cadru dintre D-Link si RCS&RDS prevede livrari esalonate pe o perioada mai mare de timp. "In acest an am livrat deja aproximativ 2.500 de switch-uri". D-Link Romania, subsidiara locala a producatorului taiwanez de echipamente de retea, a inregistrat in T1 o crestere de 45% a vanzarilor si estimeaza pentru intregul an un avans de 50% al veniturilor. Oficialul D-Link afirma ca vanzarile companiei sunt de cateva milioane de euro pe an.
"Vanzarile unui vendor de retelistica in Romania asa cum este D-Link sunt de ordinul milioanelor de euro in conditiile in care intreaga piata de retelistica din Romania are o valoare totala estimata la peste 150 de milioane de euro, inclusiv vanzarile catre marii operatori", a spus Mihalcea. RCS& RDS, operator detinut de omul de afaceri Zoltan Teszari, estima pentru anul trecut afaceri de 700 mil. dolari.
 
Au cumparat drepturile TV pentru fotbalul ungar
In alta ordine de idei, presa maghiara scrie ca RCS&RDS se afla in cea mai buna pozitie pentru castigarea drepturilor de difuzare pentru sezonul 2010-2011 a campionatului maghiar de fotbal. "Cu o oferta de 2,8 mil. euro (800 mil. forinti), oferta RCS&RDS este mai buna decat cea a RTL Klub", scrie presa maghiara, care adauga ca meciurile ar urma sa fie difuzate pe un canal de sport ce ar putea fi lansat luna viitoare sub brandul Digi Sport.
RCS&RDS a luat si optiunea a doua pentru difuzarea, in Ungaria, a meciurilor din Liga Campionilor, scrie presa maghiara.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO