Business Hi-Tech

RCS&RDS va oferi telefonie mobila si in Bucuresti din 2007

14.11.2007, 21:41 14

Operatorul de comunicatii RCS&RDS va lansa pana la sfarsitul acestui an serviciile de telefonie mobila in Bucuresti si in alte localitati sub marca DigiMobil, a declarat Ovidiu Ghiman, director comercial al companiei.
Pana la finele lui 2007, RCS&RDS si-a propus lansarea serviciilor de telefonie mobila in 10-15 orase din Romania, urmand ca pana la jumatatea lui 2008 reteaua sa acopere 50% din populatia tarii.
"Ne-am propus sa lansam serviciile in orasele in care avem un numar important de clienti. Avem o lista de pana la 60 de orase, in care o sa porneasca serviciul in perioada urmatoare", a spus Ghiman.
Ghiman a adaugat ca investitiile facute de operator in retea sunt in desfasurare si necesita fonduri de peste 100 de milioane de euro.
Serviciile de telefonie mobila ale RCS&RDS au fost lansate sub brandul DigiMobil si pot fi in prezent contractate doar de clientii serviciilor de televiziune prin cablu, telefonie fixa sau acces la internet din Timisoara si Oradea, numerele de telefon avand prefixul 0770.
Clientii serviciului de telefonie mobila pot apela si pot fi apelati din alte retele de telefonie mobila si fixa, compania avand semnate contracte de interconectare cu operatorii Cosmote, Orange, Romtelecom, Telemobil (Zapp) si Vodafone.
Tarifele pentru convorbirile catre numerele de telefon fix sau mobil din reteaua RCS&RDS vor fi tarifate cu 0,01 euro/minut. Apelurile catre celelalte retele de telefonie mobila sunt tarifate cu 0,08 euro/minut, in timp ce utilizatorii DigiMobil care efectueaza apeluri catre Romtelecom sau alte retele fixe beneficiaza de un tarif de 0,02 euro pe minut.
Oficialul RCS&RDS a confirmat informatiile aparute in presa privind contractarea unui credit de 500 de milioane de dolari, precizand ca nu a fost inca stabilita data la care va urmeaza a fi semnat acesta.
"Acest imprumut sindicalizat de 500 milioane de dolari care se discuta in momentul de fata cu un consortiu condus de ING si Citibank va fi folosit pentru a continua toate planurile de dezvoltare ale companiei. Aici ne referim si la dezvoltarea retelei de telefonie mobile, dar si la dezvoltarea tehnologiei pe care in momentul de fata noi o folosim pentru a oferi servicii de internet in banda larga si telefonie fixa", a spus el.
Totodata, Ghiman a adaugat ca operatorul nu a abandonat planurile de listare pe pietele de capital, aceasta putand avea loc anul viitor la Bursa de la Londra, nefiind exclusa nici posibilitatea listarii la Bursa din Bucuresti. "In continuare, Londra ramane prima optiune. Nu excludem si o posibila listare la bursa din Bucuresti. Listarea la Londra a fost amanata pentru anul viitor, probabil undeva la sfarsitul primei jumatati. Oricat ne-am fi dorit noi sa se intample intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp, sunt niste chestiuni care trebuie sa se intample procedural", a adaugat Ghiman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO