Business Hi-Tech

RHS si Tornado: Nu aveam timp pentru o fuziune

22.10.2009, 00:00 70

Distribuitorii IT&C RHS Company si Tornado Sistems, aflatiin proces de integrare a operatiunilor, estimeaza pentru acest an ocifra de afaceri de 120 milioane euro si o marja a profitului netde 1,5%, a declarat intr-o conferinta de presa directorul generalal RHS Company, Dragos Popescu.

La nivelul anului trecut, valoarea cumulata a afacerilor celordoua companii a fost de 136 milioane euro.

"Procesul de integrare a celor doua companii se va finaliza infebruarie-martie anul viitor, pentru care estimam o crestere de5-10% a afacerilor. Anul acesta in functie de evolutia cursuluivalutar ne asteptam sa obtinem profit", a spus Popescu. Din total,afacerile Tornado reprezinta 25%, iar cele ale RHS 75%. Potrivitlui Popescu, cele doua companii au ales procesul de integrareoperationala datorita duratei si costurilor reduse.

"Am ales cea mai fiabila si mai rapida metoda. O fuziune ar fidurat doi ani, ar fi implicat acceptul furnizorilor, bancilor siasiguratorilor", a precizat el.

"Din punct de vedere legal, structura tranzactiei nu seincadreaza in categoria 'fuziune'. Practic, se realizeaza ointegrare operationala, insemnand cumularea know-how-ului si aresurselor celor doua companii."

Cele doua companii au in prezent 200 de angajati, 65 defurnizori si peste 2.000 de parteneri.

Intrebat daca, in timp, una dintre cele doua companii va preluacontrolul asupra businessului integrat al celor doi distribuitori,Dragos Popescu a negat o asemenea posibilitate. "Nu ne gandim lapreluarea majoritatii de catre una din companii, suntem parteneriegali, lucram impreuna cel mai bine."

Se duc prin tara sa explice ce se intampla

Oficialii celor doua companii vor sustine conferinte de presa siintalniri cu partenerii in mai multe orase din tara pentru aexplica efectele integrarii operatiunilor dintre Tornado siRHS.

Infiintata in 1991, Tornado Sistems este unul dintre principaliidistribuitori locali de echipamente de tehnica de calcul si retea.Compania este controlata de compania Polygate Limited (Cipru) -99,014%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO