Business Hi-Tech

Romanii au cumparat peste 3.000 de cartele pre-paid pentru suita MS Office

11.04.2007, 20:00 14

Compania Microsoft Romania a vandut din luna septembrie a anului trecut peste 3.000 de cartele pre-paid "Start Card" pentru suita de aplicatii Office, au declarat pentru ZF reprezentantii diviziei locale a celei mai mari companii producatoare de software din lume.
Aceasta metoda de licentiere le ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona odata cu un PC nou o cartela preplatita numita "Start Card" care costa 49 de lei cu TVA inclus si care permite utilizarea timp de trei luni a aplicatiilor Office. La expirarea celor 3 luni, in cazul in care nu este prelungita activarea pentru inca 2 luni prin achizitia unei noi cartele, suita Office va restrictiona editarea de documente, utilizatorul putand doar sa le citeasca. Costul unei cartele "Renewal Card" este de 49 de lei cu TVA. In prezent, pretul unui licente pentru pachetul Office este, in medie, de aproximativ 300 de euro.
"Scopul acestui nou mod de licentiere este oferirea unei alternative flexibile de licentiere. Segmentele vizate sunt firmele mici si utilizatorii final. Ne intereseaza cum este primit acest mod de plata, ne intereseaza ca oamenii sa foloseasca software original, beneficiind de toate avantajele acestuia", a afirmat Catalin Dit, entertainment & devices (E&D) business manager la Microsoft Romania.
Cardurile pre-paid "Start Card" pentru Office 2003 sunt disponibile in retelele Media Galaxy, Ultra Pro, Depozitul de Calculatoare, Flamingo si Eta2U.
Reactivarea acestora se poate efectua atat in sediile magazinelor partenerilor Microsoft Romania, precum si online pe site-ul companiei.
Planurile privind promovarea noii metode de licentiere include lansarea Office System 2007, versiunea romaneasca a sistemului de aplicatii de productivitate, si urmeaza a fi anuntate la sfarsitul lunii iunie a acestui an. Oficialul Microsoft Romania a precizat ca, potrivit informatiilor preliminare, majoritatea achizitiilor de licente pentru Office Small Business 2003 Romanian prin sistemul "Start Card" au fost efectuate de catre companii.
Programul pilot mai ruleaza, pe langa Romania, in Africa de Sud si Mexic si, in functie de succesul pe care il va inregistra, Microsoft va extinde acest sistem pe plan global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO