Business Hi-Tech

Romtelecom intra cu servicii TV prin firul de telefon

08.12.2009, 23:06 224

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, alansat in Bucuresti, Cluj, Iasi si alte 7 orase mari servicii deteleviziune prin aceleasi fire prin care ofera si telefonie fixa siinternet, deschizand astfel un nou front in razboiul cu RCS&RDSsi UPC, liderii pietei locale de servicii TV. Firele Romtelecomajung in peste 4 milioane de case si sedii de companii.

Serviciul de televiziune prin internet (Internet ProtocolTelevision - IPTV) al Romtelecom costa 15 lei pe luna, dar estedisponibil doar pentru clientii care au cumparat de la companie sitelefonie fixa si internet la o viteza de cel putin 8 Mbps.Clientii care se aboneaza in aceasta perioada nu platesc insaabonamentul IPTV pana in martie 2010. Cu putin peste 800.000 declienti pe televiziunea prin satelit, Romtelecom este numarul treipe piata locala de servicii TV, dupa RCS - 2,5 milioane clienti siUPC - 1,2 milioane.

"Actuala strategie a companiei este de a deveni treptat numarul1 in zona de divertisment, iar acest lucru presupune sa fimcapabili sa oferim servicii TV, jocuri", spune Yorgos Ioannidis,CEO al Romtelecom.

Intrarea pe IPTV va permite Romtelecom sa concureze cu rivaliisi pe segmentul serviciilor premium - precum televiziunea de inaltadefinitie (HD) sau posibilitatea de a inregistra emisiuni pentru ale vizualiza ulterior (recorder digital) sau de a oferi filme lacerere. UPC este momentan singurul operator care ofera televiziuneHD si recorder digital, profitand astfel de cererea existenta de lacei aproape 700.000 de romani care si-au cumparat un televizorHD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO