Business Hi-Tech

Serviciile de reincarcare a cartelelor prepay aduc afacerile Alphyra la 45 mil. dolari

Serviciile de reincarcare a cartelelor prepay aduc afacerile Alphyra la 45 mil. dolari

Petros Liolios, manager general al Alphyra Romania: Anul acesta vom dubla numarul de POS-uri si vom lansa noi servicii pe piata locala

26.02.2007, 19:17 307

Alphyra Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de servicii prepay pentru telefonia mobila, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 18,3 milioane de dolari (14 mil. euro) din distributia de servicii de incarcare electronica pentru cartele de telefonie mobila.
Alphyra, prezenta pe piata locala din 2005, furnizeaza si distribuie servicii electronice de incarcare pentru cartele prepay pentru telefonia mobila prin propriul sistem electronic Payzone si cele 4.500 de POS-uri (point of sale) instalate.
"Pentru acest an intentionam sa atingem o cifra de afaceri de 45 de milioane de dolari (34,2 mil. euro) pe segmentul de distributie", a declarat pentru ZF Petros Liolios, manager general al Alphyra Romania.
Conform oficialilor companiei, cresterea din acest an se va datora dezvoltarii pietei si intensificarii numarului de tranzactii efectuate prin POS-uri. Totodata, Alphyra intentioneaza ca in acest an sa creasca numarul de POS-uri la 9.500-10.000.
"In Romania piata totala de incarcare pentru cartele prepay pentru telefonia mobila se ridica la 600-700 de milioane de dolari (460-535 mil. euro), aici fiind incluse atat tranzactiile electronice, cat si cartelele fizice", a declarat pentru ZF Cristina Constantin, director de marketing si dezvoltare la Alphyra Romania.
Din aceasta valoare, 35-40% sunt generate de solutiile electronice de incarcare, urmand ca, in acest an, ponderea incarcarilor electronice sa creasca la 60-65% din valoarea totala a pietei.
Anul acesta oficialii companiei estimeaza o crestere a pietei totale de 25-30%, la circa 900 mil. de dolari (687 mil. euro), pe fondul dezvoltarii ratei de penetrare a unor operatori mobili.
Conform estimarilor Pay Store, divizia de telecom a RTC Holding, valoarea pietei de prepay pentru telefonie mobila a fost in 2006 de 1,2 mld. euro, din care piata serviciilor de reincarcare electronica a totalizat 400 mil. euro.
"In prezent, prin reteaua Payzone, sunt oferite spre distributie electronica produsele/serviciile de reincarcare pentru utilizatorii de cartele prepay Orange, Vodafone si Cosmote. De asemenea, oferim coduri electronice de acces preplatite pentru telefonia fixa, pentru operatorul national Romtelecom", a mentionat Cristina Constantin.
Valoarea medie a unei tranzactii de incarcare pentru cartele electronice de telefonie mobila in reteaua Payzone este de circa 5,5 dolari (4,2 euro).
Incepand din acest an, reteaua Payzone le va oferi clientilor sai si servicii de plata a facturilor de telefonie si utilitati, precum si servicii de acceptare de carduri de credit/debit si transfer electronic de fonduri (EFT - Electronic Funds Transfer). "De asemenea, studiem posibilitatea introducerii pe piata romaneasca a unui produs dezvoltat de Alphyra Group - un instrument de plata electronica pentru e-comerce (comert pe Internet - n.r.)", a adaugat Liolios.
Alphyra Romania este o divizie a companiei britanice Alphyra, cu prezenta in 20 de tari, si opereaza Payzone, cea mai mare retea europeana pentru colectarea platilor electronice pentru consumatori, cu peste 400.000 de milioane de tranzactii pe an, in valoare de circa 12 mld. dolari (9,1 mld. euro), prin intermediul a aproximativ 150.000 de POS-uri. Astfel, sistemul electronic Payzone permite incarcarea cartelelor de telefonie mobila, plata facturilor la utilitati, plati pentru comert online, tranzactii pentru carti de credit si de debit, precum si servicii de transfer electronic de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO