Business Hi-Tech

Steve Jobs urcă Apple într-o navă spaţială, noul sediu general al companiei. Vedeţi aici cum va arăta noua clădire. GALERIE FOTO

Steve Jobs urcă Apple într-o navă spaţială, noul sediu general al companiei

Steve Jobs urcă Apple într-o navă spaţială, noul sediu general al companiei. Vedeţi aici cum va arăta noua clădire

Autor: Bogdan Cojocaru

08.06.2011, 23:36 1681

Steve Jobs, directorul general al Apple, a dez­văluit marţiplanurile noului sediu general al companiei (foto): o structurăcirculară de sticlă înaltă cât patru etaje care seamănă cu o navăspaţială, suficient de mare pentru a găzdui un "echipaj" de 13.000de persoane, scrie CNN Money.

"Seamănă puţin cu o navă spaţială care a aterizat", a spus SteveJobs la o prezentare făcută în faţa consiliului oraşului americanCupertino, unde Apple îşi va construi noul cartier general, înextinderea celui vechi. Construcţia va fi începută anul viitor.Designul sediului Apple prevede că 80% din teren, în parte cumpăratde la HP, va include peisaje împodobite cu 6.000 de copaci, printrecare caişi, pomi care dominau locul înainte ca acesta să fieachiziţionat de HP, cu câteva zeci de ani în urmă. Majoritateaparcărilor vor fi subterane, potrivit Cnet News. "Nava spaţială" alui Steve Jobs va avea propria sursă de energie, dar şi acces lareţeaua comună ca alternativă, un auditorium pentru prezentări şiun centru de cercetare-dezvoltare.

Apple este cea mai mare companie IT din lume, cu o valoare depiaţă de aproape 306 mld. dolari.
Ziarul Financiar aduce în atenţia cititorilor săi un stil unicde leadership al unui om care a influenţat radical modul în caretrăim - felul în care muncim, ne jucăm şi comunicăm. În perioada 15- 21 iunie ZF va fi distribuit la chioşcuri împreună cu carteaSTEVE JOBS - iLeadership pentru o nouă generaţie la preţul de 15,9lei. Cartea prezintă o biografie scrisă de Jay Elliot, care amuncit cot la cot cu Steve Jobs în calitate de vicepreşedinte alApple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO