Business Hi-Tech

T-Mobile: Operatorii mici de telefonie nu vor rezista

10.10.2006, 19:04 15

Operatorii mici de telefonie mobila din Europa au sanse reduse de supravietuire pe pietele unde exista deja mai mult de patru companii care ofera servicii similare, a declarat Rene Obermann, directorul general al T-Mobile AG, scrie Bloomberg.
"Este greu de explicat de ce este nevoie de cinci retele de telefonie mobila diferite. Pe termen lung, nu cred ca aceasta este o structura viabila, atat din punct de vedere economic, cat si al respectarii normelor de protectie a mediului", a spus Obermann.
In Germania si Marea Britanie numarul operatorilor de telefonie mobila ajunge la sase, incluzand si reselerii de servicii telecom. T-Mobile, parte a Deutsche Telekom, are peste 70 de milioane de clienti in Europa. T-Mobile nu a urmat o strategie de achizitii in afara Germaniei, iar singurele discutii pe care le-a purtat alaturi de olandezii de la KPN Mobile pentru achizitia in comun a britanicilor de la O2 au fost abandonate.
In Germania, T-Mobile este lider de piata, urmat la mica distanta de Vodafone. Restul pietei este controlat de operatorii E-Plus si O2. "Consolidarea acestei pietei este absolut necesara, altfel, consecinta inevitabila va fi o perspectiva ingrijoratoare a nivelului veniturilor", a spus Obermann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO