Business Hi-Tech

Ubisoft Romania are venituri de 5,9 milioane de euro din jocuri in primul semestru

Ubisoft Romania are venituri de 5,9 milioane de euro din jocuri in primul semestru

Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific, a fost dezvoltat la Bucuresti

06.08.2007, 20:20 99

Ubisoft Romania, subsidiara locala a producatorului francez de jocuri video Ubisoft Entertainment, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an venituri de 18,8 mil. lei (5,9 mil. euro), in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Principalul obiectiv financiar pentru anul 2007 a fost o crestere de 16% a cifrei de afaceri (...). Pentru a doua parte a acestui an, ne propunem sa profitam de acest inceput foarte bun si sa sustinem prin activitatea si rezultatele noastre actuala evolutie", a declarat pentru ZF Sebastien Delen, directorul general al companiei. Anul trecut, Ubisoft Romania a consemnat o cifra de afaceri de 8,9 mil. euro si un profit de 0,2 mil. euro.
"Pentru a doua parte a acestui an, ne propunem sa profitam de acest inceput foarte bun si sa sustinem prin activitatea si rezultatele noastre actuala evolutie. Aceasta presupune lansarea in scurt timp a celui de-al doilea joc Blazing Angels (Secret Missions)", adauga managerul Ubisoft. El se asteapta ca in perioada urmatoare vanzarile de jocuri originale sa creasca drept urmare a lansarii pe piata europeana a celor doua noi modele de console de jocuri video - Wii de la Nintendo, si, respectiv, PlayStation 3 de la Sony - care sunt disponibile si pe piata locala.
Printre cele mai importante titluri dezvoltate de catre biroul Ubisoft din Romania se numara Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific, Blazind Angels: Squadrons of WW II, Peter Jackson's King Kong, Silent Hunter 3, Chessmaster 9000. Silent Hunter 4, simulatorul de submarin dezvoltat de Ubisoft Romania, a inlaturat din fruntea topului american, in prima saptamana de la lansare, jocul Sims 2 Seasons (cea mai recenta versiune la acea vreme a bine-cunoscutului simulator de viata reala).
Studioul Ubisoft din Romania numara la sfarsitul anului trecut in jur de 400 de angajati, numarul acestora crescand cu 75, majoritatea in departamentul de testare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO