Business Hi-Tech

UPC neagă orice discuţii privind o fuziune cu RCS&RDS

UPC neagă orice discuţii privind o fuziune cu RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

19.07.2011, 00:04 938

UPC România, subsidiara locală a gi­gan­tului american LibertyGlobal, neagă prin­tr-o declaraţie scrisă transmisă luni prine-mail informaţiile care circulă pe piaţă pri­vind vânzareaoperaţiunilor către românii de la RCS&RDS.

"În ultimele luni au existat multiple spe­cu­laţii în piaţă şizvonuri cu privire la o even­tua­lă preluare a UPC de cătreRCS&RDS. Dorim să clarificăm această situaţie: UPC nu deruleazăniciun fel de discuţii cu RCS&RDS pe tema unei potenţialetran­zacţii", potrivit declaraţiei oficiale a UPC.

ZF a scris la finele lunii februarie că operatorul detelecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri dinOradea Zoltan Teszari, este la un pas de a cumpăra rivalul UPC,fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu.Săptă­mâ­na trecută preşedintele Consiliului Con­cu­ren­ţei dinRomânia Bogdan Chiriţoiu a de­clarat pentru Mediafax că a avutdiscuţii cu oficiali ai RCS&RDS şi UPC în ceea ce pri­veşteimpactul unei eventuale fuziuni, oferind astfel prima confirmareoficială a datelor care circulau pe piaţă. Întrebaţi dacă neagădeclaraţiile lui Chiriţoiu, oficialii UPC România au refuzat săcomenteze.

Chiriţoiu a precizat că discuţiile cu reprezentanţii celor douăcompanii au fost doar consultative şi că el nu va respinge dinstart o asemenea tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO