Business Hi-Tech

Vanzarile Apple din Romania au scazut la 8 mil. euro

15.12.2009, 23:03 101

Apcom Romania, unicul importator oficial de produse Apple pepiata locala, a estimat o scadere de 15-18% a cifrei de afaceri, dela 10 milioane de euro, raportata anul trecut, la 8 mil. europentru anul curent.

"Cu privire la vanzari, raportul dintre iPod si MacBook-uri s-aschimbat, proportia fiind de 30% la 70%, comparativ cu anul trecutcand raportul era de 40% pentru iPod-uri si 60% pentruMacBook-uri", a declarat pentru ZF Zsolt Kadar, marketing manageral distribuitorului Apcom. "Unul din motivele pentru care a crescutraportul in favoarea MacBook-urilor este faptul ca au scazutcampaniile publicitare cu iPod-uri", a adaugat el.

Anul acesta, Apple a deschis primul centru educational autorizatde training la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, careofera cursuri gratuit studentilor din cadrul universitatii.Cursurile sunt deschise si publicului. Spre exemplu, un modul decurs prin care se invata lucrul cu programul de editare video FinalCut poate costa intre 1.000 si 1.500 de euro, durata fiind intredoua saptamani si o luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO