Business Hi-Tech

YouTube are peste un miliard de vizionari zilnic

11.10.2009, 23:15 49

YouTube, cel mai popular site de partajare video, a inregistratpeste un miliard de vizionari zilnice odata ce calitatea clipurilorvideo difuzate pe site au crescut, a declarat Chad Hurley,directorul general al companiei. Google, detinatorul celui maipopular motor de cautare din lume, a achizitionat firma YouTube inurma cu trei ani pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari.

Cererea pentru continut mai mare indica faptul ca YouTubedifuzeaza mai multe filme si emisiuni TV, si se axeaza peimbunatatirea calitatii si extinderea uneltelor pentru parteneriide continut si advertiseri, a mai spus Hurley. Multi utilizatoricare afiseaza clipuri pe site doresc sa "isi transforme acest hobbyintr-o adevarata profesie", a adaugat el.

Site-urile detinute de Google au inregistrat peste 10 miliardede vizionari de clipuri video in Statele Unite in luna august,respectiv 40% din piata conform firmei de cercetare ComScore.Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial si,de asemenea, cel mai apropiat rival al gigantului Google, ainregistrat 546,5 milioane de vizionari pe site-urile sale.

Eric Schmidt, directorul general al companiei Google, a afirmatin iulie ca este optimist cu privire la posibilitatea site-uluiYouTube de a scoate profit. Gigantul nu a oferit detalii legate deveniturile generate de site.

Valoarea actiunilor Google a crescut cu 2,07 dolari, la 516,25de dolari pe bursa Nasdaq. Pretul actiunilor a crescut cu 68% de lainceputul anului si pana in prezent.

YouTube, care primeste majoritatea clipurilor sale de lautilizatori, a adaugat material profesionist pentru a atrage maimulti advertiseri. Oficialii site-ului au fost de acord in augustsa difuzeze fragmente din emisiuni CNN, Cartoon Network si AdultSwin. In iunie, YouTube a difuzat premiera filmului "Home", primuldebut simultan pe online si in cinematografe.

YouTube se afla in discutii cu Sony Pictures Entertainment siLions Gate Entertainment cu privire la lansarea unui serviciuonline de inchiriere a filmelor, au declarat luna trecuta persoaneapropiate companiei. Serviciul oferit ar fi rivalizat cuinchirierile de filme oferite de Amazon.com si iTunes al firmeiApple.

"Google incearca sa gaseasca modalitati mai bune de a scoatebani din acest segment", a declarat Andy Mielder, un analist alfirmei de cercetare Edward Jones & Co. "Atata timp catstrategia lor economica are sens, la nivel personal apreciezincercarile lor de a creste veniturile", a adaugat el.

Chris Dale, un purtator de cuvant al companiei YouTube, arefuzat sa comenteze "zvonurile si speculatiile respective". "Noisperam sa dezvoltam relatiile noastre cu studiourile de filme si saextindem tipurile de clipuri pe care le oferim comunitatiinoastre", a adaugat Dale, fara a oferi mai multe detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO