Business Hi-Tech

ZF Digital ’13: Românii vor consuma tot mai mult conţinut video online pentru că vor avea şi ceasuri, şi camere, nu doar telefoane deştepte

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ioana Nita

23.10.2013, 21:42 317

Consumul de conţinut video online va continua să se extindă în viitor, ţinând cont de creşterea vitezei de internet şi a numărului tot mai mare de dispozitive mobile interconectate, iar utilizatorii nu vor avea doar telefoane mobile inteligente, ci şi alte dispozitive smart, precum ceasuri sau camere foto, au declarat vorbitorii din a doua zi a conferinţei ZF Digital ’13.

„Cred că este evident că se modifică foarte mult felul în care utilizatorii consumă conţinut astăzi. Cred că device-urile şi broadband-ul puse la dispoziţie facilitează acest lucru”, a afirmat Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer al UPC România. Schimbarea pe segmentul de conţinut video se datorează în primul rând dispozitivelor mobile nou-apărute, smartphone-uri şi tablete, care atrag tot mai mulţi consumatori. „Fiecare din noi urmărim TV pe tablete şi în acelaşi timp folosim TV-ul pentru a vizualiza conţinut online.

Calculatorul nu mai este singurul loc unde poţi vedea conţinut online”, a punctat Dan Bulucea, Country Manager al Google România. Peste 30% din consum este video streaming, potrivit lui Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România, iar consumul de pe 4G este de 3 ori mai mare decât pe 3G.

„Atunci când îi dai mai multă viteză utilizatorului, acesta consumă mai mult”, a explicat Ducarroz. Piaţa locală de smartphone-uri a continuat să crească puternic anul acesta, în luna septembrie vânzările de telefoane mobile inteligente depăşind livrările telefoanelor „feature phone”. Iar creşterea va continua şi în 2014, estimează Sorin Manea, Head of Telecom Division la Samsung Electronics România. „Va fi evident o creştere şi anul viitor şi cu siguranţă smartphone-ul va fi principalul jucător din piaţă. Este clar că nevoia există şi că tot mai multe device-uri sunt smart -ceasuri, camere foto”, a spus Manea. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO