Business Internaţional

A treia mare companie aeriană din SUA a intrat în insolvenţă

A treia mare companie aeriană din SUA a intrat în insolvenţă

Autor: Adrian Voicu

29.11.2011, 15:23 560

AMR Corp, compania mamă a American Airlines a înaintat cererea de intrare în insolvenţă după ce a eşuat în a încheia o convenţie cu sindicatele pentru reducerea costurilor, informează Reuters.

Compania americană l-a numit de asemenea pe Thomas Horton preşdinte şi CEO al AMR, acesta urmând să îl înlocuiască pe Gerard Arpey, care s-a retras.

Compania cu active de 24,72 miliarde dolari, are datorii de 29,55 miliarde dolari şi 4,1 miliarde dolari în bani gheaţă.

AMR a anuţat că atât American Airlines cât şi American Eagle vor continua să zboare în timpul procesului de insolvenţă.

"Plănuim să iniţiem şi alte negocieri cu toate sindicatele pentru reducerea costurilor la niveluri competitive", a spus noul CEO al companiei.

Principalii rivali ai AMR, UAL Corp şi Delta Air Lines, care s-au folosit de asemenea de protecţia falimentului pentru a reduce costurile, au găsit ulterior parteneri cu care să fuzioneze. Delta a cumpărat Northwest Airlines şi UAL Corp a cumpărat Continental Airlines pentru a forma United Continental Holdings.

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO