Business Internaţional

Acţiunile europene au închis în creştere uşoară

Acţiunile europene au închis în creştere uşoară

Autor: Anca Dumitrescu

14.10.2013, 20:08 135

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%, susţinut de titlurile companiilor petroliere şi acţiuni ale unor companii mari precum Vodafone.

"Suntem departe de o soluţie în SUA şi, cu cât ne vom apropia de termenul limită de joi, cu atât nervozitatea din pieţe va fi mai mare. Puţin investitori sunt dispuşi să rişte până când nu vor vedea cum să joace", a declarat Richard Hunter, director la compania Hargreaves Lansdown.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,1%, FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,3%, iar DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,01%.

Acţiunile Peugeot au scăzut cu 9,1%. Grupul francez a confirmat că discută cu posibili parteneri noi proiecte industriale sau comerciale care pot avea consecinţe financiare. Surse apropiate situaţiei au afirmat că Peugeot pregăteşte o majorare de capital de 3 miliarde de dolari, compania chineză de stat Dongfeng şi guvernul francez urmând să preia participaţii egale.

Titlurile Dassault Systems au coborât cu 10,53%, după ce producătorul francez de software a avertizat că veniturile şi profitul din trimestrul al treilea vor fi sub ţintele stabilite.

EDF a consemnat o creştere de 2,2% a acţiunilor, grupul francez fiind aproape de un acord privind construcţia a două reactoare nucleare în Marea Britanie.

Acţiunile Vodafone au avansat cu 0,8%. Grupul a anunţat finalizarea preluării operatorului german Kabel Deutschland Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO