Business Internaţional

Acţiunile UniCredit au fost suspendate de la tranzacţionare. Banca a pierdut aproape jumătate din valoare în câteva zile

Acţiunile UniCredit au fost suspendate de la tranzacţionare. Banca a pierdut aproape jumătate din valoare în câteva zile

Autor: Alexandru Stefan Matei

09.01.2012, 15:10 1736

Acţiunile UniCredit au fost suspendate de la tranzacţionare pentru scurt timp pe Bursa din Milano din cauza volatilităţii excesive, în condiţiile în care cea mai mare bancă italiană a lansat o majorare de capital în valoare de 7,5 miliarde de euro.

Banca a pierdut aproape jumătate din valoare în câteva zile după ce a anunţat că va strânge capital prin vânzarea de acţiuni cu un discount de 43%.

Acţiunile pierduseră până astăzi la prânz 10,22%, până la un preţ de 2,35 de euro, conform datelor de pe Bursa de la Milano. De la începutul anului, acţiunile UniCredit au scăzut cu 38%.

"Se pare că nu foarte mulţi investitori sunt bucuroşi de această ofertă", sunt de părere analiştii Fidentiis Equities, citaţi de Bloomberg. "Acţiunile vor mai fi suspendate astăzi".

Investitorii au renunţat masiv la acţiunile UniCredit după ce creditorul a anunţat detaliile ofertei de vânzare de acţiuni noi, pe care le oferă la un discount de 43% faţă de preţul de pe 3 ianuarie. Oferta va dilua câştigurile pe acţiune cu o medie de 67% în următorii doi ani. au estimat analiştii Natixis.

Discountul la care UniCredit îşi vinde acţiunile reflectă adâncirea crizei prin care trece Europa, a declarat recent directorul executiv al băncii Federico Ghizzoni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO