Business Internaţional

Alitalia primeste inca 300 de mil. de euro

24.04.2008, 19:00 5

Guvernul italian va acorda de urgenta un alt imprumut companiei italiene Alitalia, in valoare de 300 de milioane de euro (475 de milioane de dolari), intr-o incercare disperata a autoritatilor de a salva compania de la faliment, scrie BBC News.
Actualul premier, Romano Prodi, a fost de acord cu acordarea imprumutului, varianta preferata insa mai mult de catre viitorul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi.
Imprumutul va permite companiei aeriene sa nu sisteze operatiunile in lunile urmatoare, pana cand viitorul guvern al lui Berlusconi va gasi o solutie pentru salvarea Alitalia de la faliment. Aceasta masura a fost adoptata la doar o zi dupa ce grupul franco-olandez Air France - KLM a anuntat ca isi va retrage oferta de achizitie a Alitalia, grupul intampinand rezistenta din partea sindicatelor italiene.
"Silvio Berlusconi mi-a cerut sa suplimentez imprumutul acordat companiei italiene, pentru a dispune de cat mai mult timp pentru a gasi o solutie pentru salvarea Alitalia de la faliment", a declarat Prodi la sfarsitul sedintei guvernamentale.
Cel mai probabil, acordarea imprumutul va fi investigata de catre Comisia Europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO