Business Internaţional

Aproape 2 miliarde de euro profit pentru BMW, în trimestul patru al anului trecut

Aproape 2 miliarde de euro profit pentru BMW, în...

Autor: Anca Dumitrescu

13.03.2014, 17:19 251

Acţiunile BMW sunt în urcare cu 3,3%, înregistrând cea mai mare creştere din ultimele cinci luni, datele publicate de grupul german fiind peste estimările analiştilor.

Pe ansamblul anului 2013, profitul net al BMW a crescut cu 4,5%, la 5,34 miliarde de euro.

Vânzările grupului au avansat anul trecut cu 6,4%, la 1,96 milioane de vehicule, datorită creşterii de 23% a livrărilor din Seria 3, la peste 500.000 de unităţi.

BMW se confruntă cu o concurenţă puternică în acest an din partea versiunii îmbunătăţite a automobilului Clasa C a Mercedes-Benz.

Divizia Audi a Volkswagen a livrat anul trecut 1,57 milioane de maşini, iar Mercedes-Benz 1,57 milioane unităţi.

"Pentru acest an anticipăm creşterea în continuare a volumului vânzărilor", a declarat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW intensifică investiţiile şi creşte producţia, pentru a face faţă concurenţei Audi şi Mercedes-Benz, care au ca obiectiv să ajungă până la sfârşitul deceniului pe primul loc în funcţie de vânzări, pe piaţa maşinilor de lux.

În primele două luni ale acestui an, Audi a devansat brandul BMW, în timp ce Mercedes a înregistrat în ultimele câteva luni o creştere mai mare a vânzărilor faţă de ceilalţi doi concurenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO