Business Internaţional

Arestarea lui Strauss-Kahn păteză reputaţia FMI

Autor: Bogdan Cojocaru

15.05.2011, 13:50 188

Arestarea directorului general al Fondului Monetar Internaþional(FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru acuzaþii de agresiunesexualã, tentativã de viol şi sechestrare de persoană, aruncă înhaos conducerea instituţei financiare internaţionale şi pãteazãreputaþia unei instituþii care a jucat un rol central în luptaîmpotriva crizei economice mondiale, scrie Wall StreetJournal.

Strauss-Kahn era vãzut ca un lider cu puterea de a aduce orezolvare crizei datoriilor din zona euro.

Şeful FMI susþinea cu convingere salvarea Greciei, chiar ºi în faþaneîncrederii referitoare la capacitatea şi determinarea guvernuluide la Atena de a respecta condiþiile stabilite pentru primirea unuipachet de asistenţã de 110 miliarde de euro la care contribuie şiinstituþia financiarã internaþionalã.

Statele emergente au pus sub semnul îndoielii mai multe aspecte aleale rãspunsului FMI, unii dintre membrii Fondului sugerând cã "dacãunul dintre ei ar avea probleme, instituþia nu le-ar fi întins ofrânghie atât de lungã".

Punerea pe tuºã a lui Strauss-Kahn ar da acestor þãri mai multãputere sã respingã o implicare a FMI în unele state europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO