Business Internaţional

ASF-ul american nu are milă nici faţă de politicieni: Un congressman a fost arestat fiind acuzat că a tranzacţionat acţiuni pe bursă pe baza unor informaţii confidenţiale

ASF-ul american nu are milă nici faţă de politicieni:...

Autor: Alex Ciutacu

08.08.2018, 17:32 441

Congresmanul american Chris Collins a fost arestat după ce Departamentul de Justiţie l-a acuzat că ar fi tranzacţionat acţiuni în baza unor informaţii confidenţiale, potrivit Wall Street Journal.

Acuzaţiile Departamentului de Justiţie îi incriminează atât pe fiul lui Collins, Cameron Collins, cât şi pe tatăl logodnicei lui, Stephen Zarsky.

Acuzaţiile sunt legate de o companie australiană de biotehnologie, Innate Immunotherapeutics, unde Collins a fost membru al board-ului, având astfel acces la informaţii confidenţiale.

În iunie 2017, Collins i-a transmis fiului său o serie de informaţii private cu privire la rezultatele testelor pe medicamente, pentru a-l ajuta să tranzacţioneze acţiunile Innate.

Fiul său a tranzacţionat acţiuni pe bursă pe baza informaţiilor de la tatăul său şi i le-a transmis mai departe lui Zarsky şi altora, pentru a folosi informaţia în acelaşi scop, potrivit SEC-ului (Security and Exchange Comission) – autoritatea de supraveghere financiară a pieţelor de capital americane.

În total, cei trei acuzaţi „au evitat piederi de 768.000 de dolari pe care le-ar fi înregistrat dacă nu ar fi avut aceste informaţii”, potrivit acuzaţiilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO