Business Internaţional

Avion de vânătoare, doborât în Libia - VIDEO

Avion de vânătoare, doborât de rebeli în Libia - VIDEO

Autor: Radu Racu

19.03.2011, 12:25 75

Războiul civil din Libia a luat o turnurăsemnificativă sâmbătă când un avion de vânătoare afost doborât, scrie CNN. Cu o zi înainte, guvernul anunţase cărespectă acordul de încetare a focului şi embargoul aerian însămartori spun că trupele loiale lui Muammar Gaddafi continuă violenţele.

vionul doborât era o aeronavă a insurgenţilor, a declarat osursă din cadrul opoziţiei, contactată prin telefon de AFP, conformMediafax. "Mi s-a spus că pilotul a murit, dar nu pot confirma", aadăugat această sursă, potrivit căreia avionul era un Miragefrancez.

"Avem puţine avioane, iar acestea sunt vechi", a declarat el.Avioanele de care dispun insurgenţii au fost confiscate de laforţele loiale colonelului Kadhafi.

Avionul de luptă, care survola oraşul de câtevaminute, a apărut pe cer brusc. Partea dreaptă din spate a avionuluiera în flăcări. Acesta a intrat apoi în vrie într-o zonărezidenţială din sudul Benghazi, unde s-a prăbuşitprovocând o explozie urmată de un fum foarte negru.

Pentru moment nu se poate stabili cum a fost doborât avionul.Prăbuşirea lui a fost întâmpinată cu tiruri de bucurie la Benghazi.

Pilotul a reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşireaavionului. Potrivit jurnaliştilor AFP, acesta este un MiG-23.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO