Business Internaţional

Banca centrală a Rusiei mai naţionalizează o bancă

Banca centrală a Rusiei mai naţionalizează o bancă

Autor: Catalina Apostoiu

22.09.2017, 00:00 345

Banca centrală a Rusiei a anunţat că va naţionaliza B&N Bank în cadrul celei de-a doua acţiune de salvare a unei bănci locale de top, scrie Financial Times. B&N a anunţat că cerut un pachet de susţinere din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă.

Banca centrală va prelua o participaţie majoritară în cadrul B&N şi Rost Bank, o bancă pe care aceasta o absoarbe cu fonduri de la banca centrală, prin intermediul unui nou fond. B&N, care are o expunere foarte mare la Rost Bank, va deveni a opta marea bancă a Rusiei odată finalizată fuziunea celor două bănci.

Deşi niciuna dintre ele nu se află pe lista băncilor de importanţă sistemică a băncii centrale, autorităţile au anunţat că având în vedere dimensiunea sa, B&N este o bancă „semnificativă“. Luna trecută, banca centrală a preluat Otkritie, anterior cea mai mare bancă privată a Rusiei după active, pentru a preîntâmpina ceea ce ar fi devenit cel mai mare colaps bancar înregistrat vreodată în această ţară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO