Business Internaţional

Bank of America a ajuns la o intelegere cu actionarii Enron

06.07.2004, 00:00 25

Bank of America a acceptat sa plateasca 69 mil. dolari pentru a pune capat unui proces initiat de investitorii care au pierdut miliarde in urma colapsului companiei Enron Corp., potrivit Universitatii din California (UC), reclamantul care a lansat  plangerea in instanta de judecata, informeaza CNNMoney.
Intelegerea necesita si aprobarea curtii de judecata, potrivit Universitatii din California.
Bank of America a fost data in judecata pentru rolul sau pe care l-a avut in garantarea unor oferte lansate de Enron, dar nu a fost acuzata si de comiterea vreunei fraude, a declarat UC. Intelegerea  face parte din procesul inaintat de actionarii Enron in februarie 2002, impotriva a 29 de directori executivi ai Enron si impotriva fostei firme de audit Arthur Andersen.  UC a revizuit plangerea in aprilie 2002, acuzand noua banci si doua firme de avocatura. Bancile acuzate in acest caz includ  grupuri financiare precum J.P Morgan Chase & Co., Citigroup, Merrill Lynch & Co., Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Canadian Imperial Bank of Commerce, Toronto - Dominion Bank si Royal Bank of Scotland.
Bank of America a declarat ca a ajuns la o intelegere in acest caz "doar pentru a elimina nesiguranta si costurile unui proces prelungit", dar a negat orice vina in chestiunea respectiva.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO