Business Internaţional

Bilet de 10 euro pentru cursele transatlantice

16.04.2007, 16:16 12

Compania de transport aerian low cost Ryanair, una dintre cele mai ieftine linii de transport aerian care a transformat vietile europenilor prin calatoriile reduse pe care le ofera, pregateste o oferta transatlantica la doar 10 euro biletul, scrie International Herald Tribune.
Perspectivele mai putin atragatoare sunt legate de faptul ca majorarea numarului de curse intre Europa si Statele Unite ale Americii este inca departe, chiar daca exista semne pozitive in privinta deschiderii unui numar mai mare de rute transatlantice.
Sub denumirea acordul "open skies", care va fi semnat pe 30 aprilie la Washington, companiile de transport aerian europene si cele americane vor avea voie sa foloseasca orice ruta pentru orasele din Uniunea Europeana sau Statele Unite ale Americii, fiind eliminate restrictiile legate, de exemplu, de interzicerea companiei germane Lufthansa sa execute rute spre Statele Unite din Amsterdam sau Roma. Reprezentantii Statelor Unite si cei din Uniunea Europeana au considerat acordul un moment hotarator in ceea ce priveste situatia pasagerilor satui de preturile ridicate pe care companiile le practica pentru cursele transatlantice. In ciuda zvonurilor ca vor fi introduse curse low-cost, impactul initial asupra pretului biletului va fi mult mai limitat, potrivit specialistilor din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO