Business Internaţional

Bucureştiul poate ajunge kilometrul zero al securităţii cibernetice în regiune

Bucureştiul poate ajunge kilometrul zero al...

Autor: Ştefan Stan

15.11.2017, 18:09 285

DefCamp, una dintre cele mai importante conferinţe de hacking şi securitate cibernetică din Europa Centrală şi de Est, a atras în Bucureşti peste 1.400 de participanţi din 35 de ţări, Bucureştiul devenind un jucător tot mai prezent în securitate la nivel european.  

În cadrul DefCamp au fost prezente peste 450 de companii din domenii de activitate diverse, cum ar fi telecom, sector public, financiar, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare soluţii de cloud.

“DefCamp 2017 a avut un line-up de peste 60 de speakeri, 10 competiţii, peste 450 de companii reprezentate la conferinţă. Pentru două zile, am transformat capitala României în punctul de întâlnire al specialiştilor în securitate informatică cu mediul business din Europa Centrală şi Est”, a declarat Andrei Avădănei, preşedintele Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România şi fondatorul conferinţei DefCamp. 

Studiile arată că una din patru companii se va confrunta cu un incident cibernetic, iar modul de soluţionare al acestora a fost una dintre principalele tematici abordate.

În cadrul DefCamp, aşa numiţii ”hackeri albi” au demonstrat live cum poate fi spart un bancomat. Un specialist IT din Olanda a reuşit să facă acest lucru în mai puţin de un minut, folosind tehnici de lock pickingUn alt participant a reuşit să găsească vulnerabilităţi într-o imprimantă, iar peste 350 de "hackeri" s-au înscris în diverse competiţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO