Business Internaţional

Bursa de la Istanbul se prăbuşeşte luni cu 6%, pe fondul continuării protestelor

Bursa de la Istanbul se prăbuşeşte luni cu 6%, pe...

Autor: Radu Racu

03.06.2013, 12:23 385

Principalul indice bursier de la Istanbul a început săptămâna cu o scădere de 6%, după un declin de 5,5% în săptămâna precedentă, pe fondul protestelor de la Ankara, scrie Bloomberg.

Randamentele obligaţiunilor turce pe doi ani au crescut cu 0,41 puncte procentuale, la 6,48%, în timp ce lira turcească s-a depreciat la 1,8948 lire/dolar.

Manifestanţi turci au menţinut presiunea duminică, în a treia zi de proteste, asupra Guvernului condus de Recep Tayyip Erdogan, ocupând Piaţa Taksim din Istanbul, în timp ce noi incidente au izbucnit în capitală, Ankara, relatează AFP.

Câteva mii de persoane continuau duminică seara târziu să manifesteze împotriva Guvernului islamisto-conservator, în cartierul rezidenţial Kavaklidere, la Ankara, după ce au fost dislocate în mod brutal, anterior, de către poliţie, din piaţa centrală Kizilay, în capitală.

"Nimeni nu te vrea, Tayyip", scandau protestatari la Ankara.

Manifestanţii îi reproşează premierului Erdogan faptul că este prea conservator şi că vrea să "islamizeze" societatea turcă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO