Business Internaţional

Carrefour amana achizitia unui retailer rus

18.06.2009, 16:44 16

Compania franceza Carrefour, cel mai mare retailer de pe piata europeana, a suspendat pentru o perioada de 45 de zile negocierile cu privire la o posibila achizitie a retelei rusesti de supermarketuri Sedmoi Kontinent, cu un spatiu de vanzare de 181.500 de metri patrati, potrivit unui articol aparut in cotidianul rus de business Vedomosti, citat de Bloomberg.

Proprietarii Sedmoi Kontinent ar putea incepe negocierile cu alti potentiali cumparatori la sfarsitul lui iunie, conform cotidianului care citeaza surse anonime.
Luna trecuta, presa a anuntat ca grupul francez intentioneaza sa cumpere lantul rusesc de supermarketuri pentru suma de 1,25 mld. dolari (900 de milioane de euro), un acord definitiv urmand sa fie semnat pana in iunie. Oferta avansata de Carrefour acoperea preluarea unui pachet de 75% din Sedmoi Kontinent si achizitia integrala a MKapital, societatea care administreaza activele imobiliare ale retelei, cu 65 de magazine si 175.000 de metri patrati in Moscova.
De asemenea, Carrefour si-a anuntat in mai intentia de a achizitiona reteaua braziliana de supermarketuri Gimenes, care opereaza in Sao Paolo, pentru suma de 24 de milioane de dolari (17,3 milioane de euro).
Carrefour a deschis ieri primul magazin din Rusia intr-un centru comercial din Moscova.
Grupul francez este prezent si in Romania, unde desfasoara operatiuni in 14 orase, cu 23 de hipermarketuri, dintre care sapte in Bucuresti. In prezent, grupul francez se afla pe pozitia a treia in clasamentul celor mai mari jucatori din comertul local, dupa germanii de la Metro (Metro Cash & Carry, Real) si Rewe (Selgros, Penny Market, Billa), si are circa 10.000 de angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO