Business Internaţional

Cea mai bogată femeie din Franţa nu îşi mai poate controla proprii bani

Cea mai bogată femeie din Franţa nu îşi mai poate controla proprii bani

Autor: Alexandru Matei

17.10.2011, 14:00 1042

Liliane Bettencourt, 89 de ani, moştenitoarea imperiului L'Oreal, a fost plasată sub tutelă de un tribunal din Paris, ea nemaiputând să îşi controleze averea, conform fiicei sale Francoise Bettencourt Meyers şi a celor doi nepoţi Victor şi Nicolas Meyers, scrie The Wall Street Journal.

Un judecător din Paris l-a numit pe cel mai vârstnic nepot al miliardarei, Jean-Victor Meyers, drept tutore al acesteia, activele sale urmând să fie administrate de fiica sa, cu care Liliane Bettencourt se află în conflict, şi de cei doi nepoţi.

Decizia a venit ca urmare a unei plângeri a fiicei moştenitoarei imperiului L'Oreal conform căreia mama sa este influenţată negativ de anturajul său.

"Va fi foarte greu să o anunţăm pe doamna Bettencourt de verdictul dat pentru că este îngrozitor pentru ea", a declarat avocatul Jean-Rene Farthouat.

Liliane Bettencourt este fiica fondatorului companiei de cosmetice L'Oreal şi se află în board alături de fiica sa şi cei doi nepoţi. Familia deţine o participaţie de 31% în cadrul companiei, estimată la 15 miliarde de euro.

Într-un interviu recent, Bettencourt a ameninţat că va părăsi Franţa dacă va fi pusă sub tutelă. Ea şi-a apărat independenţa în ultimii ani, în ciuda unui număr în creştere de teste medicale care au dovedit ca are probleme cu memoria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO