Business Internaţional

Cel mai valoros operator de aeroporturi din lume: Spaniolii au pierdut titlul, însă acesta nu s-a dus în altă parte a Europei sau în SUA. Ţara din Asia care a înregistrat o creştere de 75% în numărul de turişti

Cel mai valoros operator de aeroporturi din lume:...

Autor: Alex Ciutacu

04.01.2018, 15:42 253

După ce turismul a crescut pe plan internaţional în 2017, operatorul Airports of Thailand a depăşit operatorul Aena din Spania în topul celor mai valoroşi operatori de aeroporturi din lume, câştigând astfel prima poziţie, potrivit Bloomberg.

Operatorul din Taillanda a înregistrat o creştere de 75% în perioada mai-decembrie 2017, ceea ce a generat capitalizare de piaţă în valoare de 31 de miliarde de dolari. Singura companie din Tailanda care a a mai atins această performanţă financiară este PTT, o companie de stat din sectorul energetic.

Valoarea acţiunior operatorului Airports of Thailand a crescut cu 9,2% în luna decembrie, după ce, potrivit datelor furnizate de guvernul tailandez pentru Bloomberg, numărul de turişti a crescut în luna noiembrie cu 23%.

În primele două sesiuni de tranzacţionare din 2018 valoarea acţiunilor operatorului a crescut cu 4,4%.

Cu toate acestea, analiştii nu sunt convinşi că această performanţă este una sustenabilăl. Predicţiile indică posibilitatea unei scăderi de 12% în următoarele 12 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO