Business Internaţional

Cele mai frumoase locuri din Europa trecute cu vederea de ghidurile turistice. Galerie FOTO

1.      Ljubljana. Anul acesta, Ljubljana celebrează cea de-a 2000-a aniversare a coloniei romane Emona, pe ruinele căreia se ridică oraşul actual. Oraşul este un ambient vibrant, plin de cafenele şi restaurante.

Cele mai frumoase locuri subapreciate din Europa

Autor: Ştefan Stan

01.07.2014, 15:28 2934

Europa a fost dintotdeauna un loc atractiv pentru turişti, însă destinaţiile tradiţionale au început să se scumpească şi multe persoane caută alternative mai ieftine, scrie Mashable.

Lonely Planet, cel mai mare ghid turistic din lume, a alcătuit un top al celor mai frumoase destinaţii din Europa. Multe dintre locaţiile cuprinse în clasament au fost deseori trecute cu vederea de marile ghiduri turistice.

1.      Ljubljana, Slovenia. Anul acesta, Ljubljana celebrează cea de-a 2000-a aniversare a coloniei romane Emona, pe ruinele căreia se ridică oraşul actual. Oraşul este un ambient vibrant, plin de cafenele şi restaurante.

2.      Anglia de sud-vest. Peisajele rurale din Anglia sunt locaţia perfecta pentru o vacanţă liniştită, unde puteţi vedea castele medievale şi sate de sute de ani.

3.      Zonele rurarle din Italia. Italia este plină de vestigii romane, chiar şi în afara marilor centre turistice şi oraşelor principale.

4.      Danemarca vikingă. Sunt părţi din Danemarca unde timpul parcă a rămas în loc, peisajele şi satele rămânând la fel ca în acum câteva sute de ani. În Danemarca de asemenea se află sute de muzeuri şi site-uri arheologice.

5.      Sevilia, Spania. Sevilia nu este una dintre principalele destinaţii turistice din Spania, Madridul sau Barcelona, însă este mult mai ieftină şi cultura este la fel de vibrantă.

6.      Outer Hebrides, Scoţia. Cele 119 insule care alcătuiesc Outer Hebrides oferă turiştilor plaje superbe, mâncare tradiţională şi o cultură şi istorie bogată.

7.      Plzen, Cehia. La numai 90 de minute de Praga, oraşul este unul dintre cele mai frumoase locaţii din Cehia.

8.      Stravanger, Norvegia. Micul oraş norvegian prinde viaţă în timpul verii, fiind gazda multor festivaluri anuale tradiţionale, un loc perfect pentru turiştii care nu vor să cheltuiască foarte mulţi bani.

9.      Tolouse, Franţa. Tolouse este unul dintre cele mai frumoase oraşe istorice, dar de asemenea şi unul dintre cele mai subapreciate. Arhitectura oraşului se ridică la înălţimea centrelor turistice mari din Franţa, dar la un cost mult mai redus.  

10.  Grecia. Plajele superbe, cu o cultură pentru vin şi pentru turism fac din insulele greceşti una dintre cele mai atractive destinaţii din Europa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO