Business Internaţional

China răspunde „cu aceeaşi monedă” la sancţiunile aplicate de SUA, pe fondul conflictului dintre Bejing şi Washington. Măsurile vizează sancţionarea a trei membri ai Congresului SUA şi a unui ambasador

China răspunde „cu aceeaşi monedă” la sancţiunile...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.07.2020, 17:44 217

Administraţia din China a anunţat, luni, că va impune sancţiuni împotriva a trei membri ai Congresului SUA şi a unui ambasador ca reacţie la acţiuni similare aplicate săptămâna trecută de Washington contra a patru oficiali chinezi implicaţi în abuzuri în regiunea Xinjiang.

Beijingul a anunţat sancţionarea senatorilor americani Marco Rubio şi Ted Cruz, a congresmanului Chris Smith şi a ambasadorului american pentru Libertate Religioasă, Sam Brownback. De asemenea, va fi sancţionată Comisia executivă a Congresului pentru Afaceri Chineze, porivit agenţiei Associated Press.

Cei patru oficiali americani au criticat vehement politicile Partidului Comunist chinez faţă de grupuri minoritare. Statele Unite au blocat activele a patru oficiali chinezi de rang înalt, impunându-le restricţii de călătorie.

Sancţiunile "au afectat grav relaţiile China-SUA. China va riposta în continuare, în funcţie de evoluţia situaţiei", a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing. China este determinată să îşi susţină suveranitatea naţională faţă de ingerinţele în afacerile interne, a subliniat Hua Chunying.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO