Business Internaţional

Cine este bancherul anului-dezastru

03.11.2008, 17:59 27

 

Kenneth Lewis, seful Bank of America, este bancherul anului, conform publicatiei American Banker, scrie International Herald Tribune.

Desi Lewis este un director executiv respectat, anul 2008 este putin probabil sa fie considerat anul vreunui bancher, in conditiile in care industria sufera de o scadere dramatica a nivelului popularitatii in aceste momente.
"El este un executiv grozav, iar Bank of America este o banca grozava", a spus J.J Hornblass, redactorul-sef al BankInnovation.net, un blog destinat industriei bancare. "Cu toate acestea nu pare momentul potrivit sa dansezi in plina strada in timp ce lumea se confrunta cu o criza de proportii."
Richard Melville de la American Banker a declarat ca in pofida perioadei dificile redactorii au simtit nevoia sa puna coroana de lauri pe fruntea cuiva si anul acesta.
"Nu ne-am gandit prea mult la asta", spune Melville, director editorial al acestei publicatii. "Noi ne ocupam de sectorul bancar. Daca lumea intreaga trece printr-o criza nu inseamna ca noi nu mai acoperim acest sector."
Discutiile pe marginea acestui subiect au fost insa mai complicate anul acesta. "In majoritatea anilor pana in iulie, august deja ai avut timp sa iti formezi o parere", a afirmat el. "Anul acesta nu a fost unul in care sa poti afirma cu siguranta ca intelegi ce se intampla in acest sector. Prezentul se schimba vazand cu ochii."
Topurile pot fi foarte diferite si inselatoare. Poti vorbi de executivi si companii de top ce pierd teren imediat ce sunt plasati in fruntea clasamentelor. Perioada actuala este caracterizata de inconsecventa, incat nu poti fi sigur de nimic. Cu toate acestea Melville este increzator ca lista celor mai buni bancheri este una solida.
"Nu vei gasi in aceasta lista multe persoane ce sufera de pe urma defaimarilor in momentul de fata", a mai adaugat el. "Cum poti judeca o industrie? O judeci in functie de cei ce au o evolutie pozitiva sau din contra in functie de ceilalti? De cei a caror activitate o admiri sau din contra?"
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO