Business Internaţional

Compania care a construit cel mai mai înalt turn din Marea Britanie are un nou proiect: o clădire de 1 km înălţime în Arabia Saudită. Galerie FOTO

Kingdom Tower

Kingdom Tower

Autor: Cătălina Butan

21.02.2013, 14:40 3247

Compania care a construit turnul londonez Shard, cea mai înaltă construcţie din Marea Britanie va prelua proiectul “Kingdom Tower”, o clădire de peste 1000 m înalţime în Arabia Saudită, scrie arabianbusiness.com.

Compania Mace va colabora cu consultantul în construcţii EC Harris, parte a grupului olandez Arcadis, iar turnul va fi construit de compania arabă Bin Laden Group.

Kingdom Tower va deveni cea mai înaltă clădire din lume, depăşind Burj Khalifa din Dubai, care măsoară 828 de metri.

Proiectul a fost dezvăluit acum 18 luni de către prinţul miliardar saudit Alwaleed Bin Talal şi face parte din strategia de dezvoltare a oraşului Jeddah, port la Marea Roşie, din Arabia Saudită.

“Unul dintre motivele pentru care i-am angajat este pentru că vor folosi aceeaşi echipă ca cea folosită în construcţia turnului Shard”, a spus Waleed Abduljaleel Batterjeee, directorul companiei care coordonează proiectul, Jeddah EconomicCompany.

Construcţia turnului de trei ori mai înalt decât Shard va începe în vara, va dura cinci ani iar clădirea va include apartamente de lux şi un hotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO