Business Internaţional

Consumul record din toamnă a propulsat economia americană cu 3,2%

Consumul record din toamnă a propulsat economia americană cu 3,2%

Autor: Radu Racu

28.01.2011, 16:37 19

Creştere economică a Statelor Unite a accelerat în ultimultrimestru al anului trecut, după ce consumul a înregistrat cel mairidicat nivel din 2006 până în prezent, scrie Bloomberg.

Datele publicate vineri de Departamentul american al Comerţuluiau arătat un avans de 3,2% al Produsului Intern Brut în intervaluloctombrie-decembrie, precum şi cea mai mare reducere a stocurilordin ultimele două decenii. Vânzările finale au avansat cu 7,1%,maximul din 1984 până în prezent.

Marii beneficiari ai exploziei consumului sunt Apple şi GeneralElectric. Persepectivele pentru 2011 sunt optimiste în privinţacheltuielilor de consum, în condiţiile unei politici de relaxarefiscală care va lăsa mai mulţi bani în buzunarele americanilor.

Maşina americană deconsum îşi revine din criză

Cheltuielile gospodăriilor, cu o pondere de 70% în ProdusulIntern Brut, au avansat cu 4,4%, maximul după primul trimestru din2006, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ. În 2010,economia americană a urcat cu 2,9%, cel mai rapid ritm din ultimiicinci ani, după ce în 2009 a scăzut cu 2,6%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO