Business Internaţional

Cu adevărat o revoluţie tehnologică: Guvernele şi companiile au probleme în a evalua corect performanţa modelelor de inteligenţă artificială. „Oamenii nu vor folosi o tehnologie în care nu au încredere”

Cu adevărat o revoluţie tehnologică: Guvernele şi...

Autor: Valeriu Dănilă

10.04.2024, 18:12 88

Creşterea influenţei inteligenţei artificiale pune la îndoială capacităţile tradiţionale de analiza performanţa acestora, scrie FT.

Limitările criteriilor de evaluare tradiţională a performanţei, acurateţii şi singuranţei în utilizare devin tot mai vizibile pe măsură ce noi modele AI sunt lansate pe piaţă.

Noua cursă din domeniul tehnologiei a luat startul odată cu lansarea ChatGPT în anul 2022 şi de finanţarea industriei cu miliarde de dolari din partea fondurilor de venture capital şi ai giganţilor tech.

Google, Anthropic, Cohere şi Mistral şi-au lansat fiecare modele de inteligenţă artificială în ultimele două luni, toţi dorind să învingă compania OpenAI susţinută puternic de către Microsoft.

„Oamenii nu vor folosi o tehnologie în care nu au încredere”, a declarat Shelley McKinley, chief legal officer la GitHub.

Guvernele au, de asemenea, probleme în a înţelege cum trebuie reglementată inteligenţa artificială. Săptămâna trecută SUA şi Marea Britanie au semnat un acord bilateral privind siguranţa AI.

Preşedintele Joe Biden a emis anul trecut un ordin executiv în care solicita insitutiţiilor guvernamentale să elaboreze standarde de siguranţă în ceea ce priveşte inteligenţa artificială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO