Business Internaţional

Cum a deschis bursa de la Wall Street

Cum a deschis bursa de la Wall Street

Autor: Anca Dumitrescu

20.02.2014, 17:45 149

Indicele Standard&Poor’s 500 şi Dow Jones sunt în urcare cu sub 0,1%, iar Nasdaq în stagnare.

Markit Economics a anunţat joi creşterea unui indice privind industria prelucrătoare din SUA la 56,7 puncte în februarie, de la 53,7 puncte în luna precedentă. Un nivel de peste 50 de puncte indică creşterea producţiei.

Un alt raport publicat de Departamentul Muncii arată scăderea numărului de solicitări pentru indemnizaţii de şomaj, săptămâna trecută.

În China, un indice privind intenţiile de achiziţii ale managerilor, calculat de HSBC Holdings Plc şi Markit Economics, a scăzut în februarie la 48,3 puncte, de la 49,5 puncte în ianuarie. Analiştii anticipau un nivel de 49,5 puncte.

În Europa, un indice referitor la producţia fabricilor, calculat de Markit Economics, a coborât de la 54 de puncte la 53 de puncte.

FMI a avertizat miercuri că redresarea globală este fragilă, existând în continuare riscuri semnificative. Instituţia a menţionat creşterea tensiunilor din Ucraina şi până în Thailanda, încetinirea creşterii economice în China şi strategia Rezervei Federale a SUA de retragere a măsurilor de stimulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO