Business Internaţional

Debut de februarie bun pentru bursele europene, după cel mai prost început de an din 2010

Debut de februarie bun pentru bursele europene, după cel...

Autor: Vlad Popescu

03.02.2014, 10:57 337

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a deschis în creştere cu 0,3%, după ce a pierdut 1,8% în ianuarie, cea mai slabă evoluţie din 2010 în prima lună a anului.

Bursele asiatice au pierdut 1,1%, coborând la minimul ultimelor cinci luni.

Acţiunile operatorului de zboruri low-cost Ryanair au deschis în urcare cu 5,6%, după ce compania a raportat rezultate financiare peste estimările analiştilor din piaţă, propulsând titlurile liniilor aeriene şi ale companiilor de turism.

Banca britanică Lloyds a înregistrat o scădere de 3,4% a acţiunilor luni dimineaţă, după ce a anunţat constituirea unui provizion special de 1,8 miliarde lire sterline în trimestrul al patrulea al anului trecut pentru acoperirea despăgubirilor datorate clienţilor în urma scandalului poliţelor de asigurare incluse în costurile creditelor.

Indicele de referinţă al burselor vest-europene a atins maximul ultimilor şase ani la jumătatea lunii trecute, coborând însă cu 3,7% de la acel nivel după retragerile masive de capital de pe pieţele emergente, declanşate de decizia Rezervei Federale a SUA de a reduce programul de achiziţii de obligaţiuni.

În China, a doua mare economie a lumii, un indice al industriei prelucrătoare a indicat încetinirea creşterii în ianurie la cle mai redus nivel din ultimele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO