Business Internaţional

Deutsche Bank: Extinderea crizei Greciei în restul Europei ar fi mai gravă decât prăbuşirea Lehman

Deutsche Bank: Extinderea crizei Greciei în restul Europei ar fi mai gravă decât prăbuşirea Lehman

Autor: Marius Oncu - Mediafax

27.06.2011, 18:38 130

Extinderea problemelor de supraîndatorare ale Greciei la restulEuropei ar putea fi mai gravă decât prăbuşirea băncii americane deinvestiţii Lehman Brothers în 2008, eveniment care a marcatînceputul crizei financiare globale, a declarat, luni, directorulgeneral al Deutsche Bank, Josef Ackermann, informeazăMediafax.

Grecia are nevoie de o tranşă de 12 miliarde de euro din programulde împrumuturi în valoare de 110 miliarde de euro convenit anultrecut cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentrua putea plăti datorii care ajung la scadenţă în luna iulie, noteazăReuters. O intrare în incapacitate de plată a Greciei ar puteacauza o criză la nivelul zonei euro şi ar produce şocuri pentrueconomia mondială.

"Grecia singură şi este prea mult. Dar dacă sunt atrase şi altestate prin extinderea problemelor, ar putea depăşi proporţiileLehman Brothers", a spus Ackermann la o conferinţă pe teme bancareorganizată de Reuters.

Declaraţia şefului Deutsche Bank survine unui avertisment similaral lui Juergen Stark, membru în consiliul guvernatorilor BănciiCentrale Europene. Stark a avertizat că o restructurare a datorieipe pieţele europene ar putea eclipsa falimentul LehmanBrotehrs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO