Business Internaţional

Deutsche Telekom cauta CEO

17.10.2006, 18:57 10

Directorii non-executivi ai Deutsche Telekom evalueaza in prezent potentialii candidati pentru postul de presedinte al celui mai mare grup de telefonie fixa inainte de a lua o decizie finala in luna decembrie. In continuare ei oscileaza intre reinnoirea contractului actualului director executiv si schimbarea acestuia, scrie Financial Times.
Siguranta postului ocupat in prezent de Kai-Uwe Ricke a fost pusa la indoiala din momentul in care el a anuntat in august ca profitul va scadea din cauza reducerii numarului de abonati ai diviziei de telefonie fixa si a incetinirii afacerilor din domeniul telefoniei mobile din SUA si Europa. Ricke a castigat sprijinul conducerii la sfarsitul lui august pentru a putea rezolva aceste probleme, insa unul dintre directorii companiei au declarat ca membrii conducerii inca discuta viitorul lui Ricke in companie.
Marile companii germane, in mod obisnuit, incep sa examineze contractele directorilor executivi cu aproximativ un an inainte ca acestea sa expire.
Unii directori Telekom doresc ca postul sa fie ocupat de un candidat cu rezultate internationale, unul dintre acesti posibili candidati fiind Ben Verwaayen, directorul executiv al British Telecom. Insa reprezentantii guvernului, care controleaza 31,2% din Telekom in mod direct sau prin intermediul bancii detinute de stat, KfW, doresc ca postul sa fie ocupat de cineva din interiorul companiei. Din aceasta cauza guvernul, care incearca sa minimizeze implicarea politica in restructurarea companiei, ar putea favoriza promovarea unui angajat din cadrul companiei ca Gerhard Eik, directorul financiar, sau Rene Oberman, seful T-mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO